A Jövő Kommunikációja, avagy Szabó Gabi gondolatai

2020.11.08

Megkérdeztük, mit jelent Szabó Gabinak a jövő kommunikációja és az alapítványi munka...

Szabó Gabi, a JKA kuratóriumi elnöke
Szabó Gabi, a JKA kuratóriumi elnöke

A JKA? Esély arra, hogy a kallódó üzenetek otthonra leljenek és a segítségünkkel célba érjenek.

A kommunikáció egy végtelenül egyszerűnek tűnő, természetes, mindenki által jól művelhető, de sokak által nem jól értelmezett "ipar" és munka, aminek nem kézzelfogható mibenlétét és értékét végre tudatosítani is lehetne. Fontossága egyértelmű, az a munka, ami ezzel jár -csak hiányosságok és tudatlanságok miatt - viszont hányatott sorsú. Ezért a kommunikáció értékrendjét és fontosságát a mindennapok és hétköznapi, nem kommunikációval foglalkozó emberek számára is egyszerűbbé kellene és lehetne talán tenni.

Szeretnénk a túl tudományos megközelítéseket "lefordítani" és a KOMMUNIKÁCIÓ SZÓVIVŐI LENNI! Közvetítők emberek és emberek között ott, ahol leginkább megakad. A digitalizált és egyszerűbbnek tűnő folyamatokban, néha egyszerűbb lenne a még egyszerűbb, régi jól bevált módszerekkel kommunikálni, amik alapját képezték a jó kommunikátorok munkájának.

Ha ezeket ismernék a mai professzionális kommunikáció felhasználói, akkor könnyebben megértetnék magukat a jelen, a múlt és a jövő kommunikátoraival és felhasználóival is.

A múlt tisztelete, a jövő eredményessége!

Ha valami bevált több évtizeden keresztül vajon a jelen azonnal magas pozícióba kerülő fiataljai miért nem használják? Vajon az egyetemi könyvekből megtanult papírformák, a gyakorlatban használt módszerekkel mennyire vannak fedésben? Elméleti síkon leírt kommunikációs folyamatokat vajon a gyakorlatban ki taníthatja meg, kik tudnak számos példával alátámasztott ismeretanyagot a jövő kommunikációjához hozzátenni?

A Jövő Kommunikációja Alapítvány nem csak a tudományos munkatársak és szakma felé szeretne prezentálni!

A Jövő Kommunikációja Alapítvány az elmúlt évtizedek legjobb és legnagyobb tapasztalatait összegyűjtve tesz majd azért, hogy a jövő kommunikátorai és mindenki, akinek kommunikálnia kell, jobban megértsék egymást!

Kiváló kommunikációs szakemberek, az alapító szóvivők, nagyszerű segítői, útmutatói lehetnek mindazoknak, akiknek "elég" több évtizedes szakmai referencia, múlt ahhoz, hogy a jövő kommunikációját már együtt tegyük könnyebbé, ismertté.

Cégek, intézmények, szervezetek és bármilyen szféra teheti színesebbé, érdekesebbé kommunikációját, ha hisz bennünk és mellénk áll.