Események

ALAPÍTVÁNYI ESEMÉNYEK

A Jövő kommunikációja Alapítvány (Foundation for Communication of the Future) a kommunikációs struktúrák változásaihoz kapcsolódó társadalmi összefüggések felismerése, értékeinek megismerése és alkalmazása  közvetítésére, széles körű megismertetésére alakult új szakmai társadalmi szervezet. Alapítói a hazai  kommunikációs szakma vezető képviselői, akik vállalati és társadalmi közegben az elmúlt húsz évben és jelenleg is többen stratégia szerepet töltöttek illetve töltenek be az infokommunikációs társadalom kialakításában. Személyes részvételükkel és tapasztalataikkal, szakmai hozzáértésükkel jelentős módon erősítik az új kommunikációs technológiák megismertetését és elfogadtatását. Ezek alapján vállalják, hogy az új kihívások, kiemelten a technológiai fejlődés következtében megvalósuló új kommunikációs trendek kialakításában, a szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz kapcsolódó tudományos ismeretterjesztésben közreműködnek. A közvélemény megfelelő tájékoztatása, a társadalmi elfogadottság kialakítása nélkülözhetetlen az új technológiák eredményes bevezetéséhez és alkalmazásához. A Jövő kommunikációja Alapítvány alapítói és tagjai - jórészt egykori és mai szóvivők, nemzetközi, nagyvállalati, társadalmi-közéleti intézmények vezető kommunikációs szakemberei - gyakorlati ismereteikkel, tapasztalataikkal kívánnak hozzájárulni az új kommunikációs kultúra kialakításához Magyarországon. 

Az új szakmai, társadalmi szervezet az elsők között kívánja támogatni és szakmai platform kialakításával a minél szélesebb közvéleményt tájékoztatni és meggyőzni az 6G technológia hasznosságáról. Magyarországnak jók az esélyei, hogy az 6G-fejlesztések egyik európai központjává váljon: a kormány elkötelezett a téma iránt, és igen fejlett a hazai távközlési szektor infrastruktúrája is. Egyetértünk és támogatjuk a Digitális Jólét Program által kezdeményezett munkáját, amelynek célja, hogy Magyarország a fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az alkalmazások fejlesztésében, tesztelésében. A cél, hogy Magyarország azon országok sorába tartozzon, ahol a világon elsőként valósul meg az 6G technológia bevezetése, gyakorlati alkalmazása. 

Partnerséget kérünk és ajánlunk mindazoknak az  intézményeknek, vállalatoknak, szervezeteknek, amelyek érdekeltek az új magyarországi kommunikáció kialakításában, és elfogadják az Alapítvány felajánlását a közvélemény irányában vállalt tevékenységéhez.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy ezt a munkát megismerhesse a szakmán túl a széles közvélemény is. Az edukáció formái: előadások, ismeretterjesztő prezentációk, szakmai közönségtalálkozók, online platformok hazai és nemzetközi szakértők közreműködésével, és az általunk bevont sajtó közvetítésével. A standard előadások színhelye, partner együttműködés alapján kerül kiválasztásra.

Magyar Kommunikáció Napja - Gálaest
A JKA a megalakulásakor javasolta a Magyar Kommunikáció Napjának bevezetését, mely Puskás Tivadarnak a világhírű magyar tudósnak a születésnapja: szeptember 17. Első alkalommal, a JKA bemutatkozó  ajtótájékoztatóján: 2021. szeptember 17. (Puskás Tivadar a magyar hírmondó feltalálója, amely a rádiózás és az internet előfutárának tekinthető.) Ehhez kapcsolódóan, egy életműdíjat, sajtódíjat, szakmai díjat minden esztendőben a magyarországi kommunikáció kiemelkedő személyiségeinek és sajtószakmai képviselőjének fogjuk átnyújtani. A díj odaítélését a Jövő Kommunikációja Alapítvány által felkért tekintélyes szakmai zsűri végzi.

TERVEZETT ESEMÉNYEK

 • 2024 március, április
  Nyilvános kerekasztal beszélgetés a jövő kommunikációjáról. Mit jelent a jövő kommunikációja… másképp?
 • 2024 május
  Digitális Jólét Program - Magyarország lehetőségei az új kommunikációs kultúra alakításában
  Felkért előadó: folyamatban
  6G és a technológiai paradigmaváltás új útjai
 • 2024 nyár – JKA Kommunikáció-klub –események
  JKA Piknik, Szentivánéji JKA-program, JKA –Roadshow / Kommunikációs talkshow – könyvbemutatók, Estély
 • 2024. szeptember 17.
  Magyar Kommunikáció Napja – szimpózium, díjátadás, koszorúzás Puskás Tivadar sírjánál.
 • 2024 október 
  JKA – Klub /VIP estek/szakmai előadások

KORÁBBI  ESEMÉNYEK

Magyar Kommunikáció Napján koszorúzás a Fiumei úti Sírkertben

JKA & Szóvivők Roadshow - TalkShow
 • 2021.09.15. I P I 18 óra // Budapest
  Szóvivők Roadshow - TalkShow AKH Alberfalvi közösségi ház(1116 Budapest, Gyékényes u. 45-47.)
  vendég: Dézsi Mihály, Sipos Jenő, Sógor Zsolt
 • 2021.06.18. I P I 18 óra // Zebegény
  Szóvivők Roadshow - TalkShow
  vendég: Forró Evelyn
 • 2021.05.21. I P I 18 óra // Érd
  Lajsz András Romkocsmája Ücsörgő (2030 Érd, Miklós u. 1.)
  vendég: Danks Emese, Dézsi Mihály, G. Németh György, Sipos Jenő és Szabó Gabi

Shoot4Earth - Forgass a Földért FilmMarathon 2021 - kampány
a Föld napja alkalmából, a környezettudatosságért
Az esemény szóvivője, a JKA elnöke: Szabó Gabi