A Jövő Kommunikációja, avagy G. Németh György gondolatai

2020.10.20

Megkérdeztük, mit jelent G. Németh Györgynek a jövő kommunikációja és az alapítványi munka...

G. Németh György, a JKA kuratóriumi tagja, alapító
G. Németh György, a JKA kuratóriumi tagja, alapító

A jövő kommunikációja Te vagy, aki használod és élvezed a XXI. század korábban el nem képzelt technológiáját, uralni próbálod az eszközöket, időnként talán szenvedve habzsolsz az információk áradatából. Amelynek terjedésével örömmel függetlenedsz a fizikai mozgás korlátaitól, a térbeli és időbeli béklyóktól, hogy átadd magad a láthatatlan hálónak, ahol a gondolat sebességével nemcsak élvezője, hanem alkotója is vagy ennek az új világcsodának, az új évezred kommunikációjának.

Az információs társadalom, amelyet a valóságos és virtuális helyváltoztatás korlátlan lehetőségei miatt nyugodtan nevezhetünk mobil információs társadalomnak, úgy feszíti szét a korlátait, hogy mi, a benne élők szinte észre sem vesszük a saját helyünket és a felelősségünket. Pedig a következő világ, a kétezerharmincas, -negyvenes, és ötvenes évek attól függnek, hogy mi itt - valamennyien a Földön - mit akarunk és mire vagyunk képesek megőrizni a múltunkból, mit teszünk a jelenünkkel és milyenné akarunk válni.

Miközben napjaink történései és a következő évek, évtizedek - nem kis mértékben a technológiai fejlődés által meghatározó módon - az emberi együttélés, a társadalmi lét fejlődésének új dimenzióját vetítik előre, vegyük észre: nem válhat reménytelenné a jövő alakítása, nem lehetünk áldozatai a fékezhetetlennek tűnő és ismeretlenbe száguldó világ sodrásának. Itt vagyunk, nem hagyjuk, hogy a jövő alakításának az eszközei uralkodjanak felettünk. Együtt lenni és együtt tenni mindazokkal, akik tudják: holnap van már. 

Számomra ezt jelenti a kommunikációban dolgozni, a Jövő Kommunikációja Alapítvány munkájában részt venni.

2020. október.